Unelmoimalla avaruutta arkeen - maalaa, askartele, esitä unelmasi

Oletko muistanut unelmoida? Itseni täytyy nyt tunnustaa, että pikkuisen vähiin on tainnut jäädä. Kunnes hetkenä muutamana tietoisuuteen tupsahtaa unelmointiin liittyvää repertuaaria alkaen lehdissä, netissä, kirjoissa, self help -oppaissa, jne vuosien mittaan vilahdelleista lukemattomista ohjeista unelmoimisen tärkeydestä.

Unelmien polulla

Mistä kaikesta sitä ihminen oikein voikaan unelmoida (aion esittää vain kilttejä asioita)? Sillä ihminenhän voi. 

Sen verran käväisen syvässä päädyssä, että sanotaan jopa niinkin, että - voiko mitään olla olemassa - ellei joku ole sitä ensin ajatellut. Unelmoiminen on ennen kaikkea ajattelua!

Otetaan esimerkki, tiesitkö että buddhalaiset munki tiesivät, jokunen sata vuotta sitten jo, niiden alkeishiukkasten olemassaolosta, joita me nykyään kutsumme kvarkeiksi. Fyysikot löysivät hiukkaskiihdyttimellä 1900-luvun loppupuolella kvarkit ja niille annettiin sellaisia nimiä silloin kuin, Ylös, Alas, Outo ja Lumo. Artisti Pyhimyksellä muuten on sen niminen biisi.

Jotenkin tuo avaruus nyt tuppaa mieleen. Otetaan siis siitä toinen esimerkki. Me jotka kasvoimme Avaruusasema Galactican kanssa tunnemme poimuajon, me muistamme kapteeni Picardin komentosillalla lausuvan sanat warp drive [poimuajo suom.], mikä tarkoitti hyvin nopeaa etenemistä, pitkien välimatkojen ylittämistä avaruudessa erityisen tekniikan avulla. No niin, tarinamme kuvio toistuu, sci-fi-kirjailija John Wood Campbell Jr esitteli poimuajon 1957 novellissaan Island of Space,  fyysikot ovat saaneet ilmiön onnistumaan koeolosuhteissa - tämän vuosituhannen puolella. Vielä on matkaa käytännön sovelluksiin, vaikka jotkut toivoisivat poimuajon kehittyvän suorastaan poimuajon nopeudella!

Palatkaamme maan pinnalle. Esiunelmoija esittää unelmia työstä, kodista, perheestä, ystävyyssuhteista, matkoista, mökeistä, luonnosta, kartanoista, hyvinvoinnista, terveydestä, harmoniasta, rauhasta, kuulaista päivistä, hyvästä ruuasta, riittävästä varallisuudesta, saastuttamattomasta energiamuodosta, puhtaasta planeetasta, puutarhoista, hedelmätarhoista, patikkamatkoista, ulkoilmasta, kivoista astioista, ihanista kotieläimistä, jne

Idea on se, että Oman Unelman voi konkretisoida eri tavoin.

Se, jolla on kotona vesivärit ja paperia, maalaa unelmansa. Se, joka on näppärä kirjoittamaan, kirjoittaa unelmansa. Se, joka osaa askarrella, askartelee unelmansa. Se, joka on näyttelijä, tekee unelmastaan esityksen, muusikko sävellyksen, puhuja puheen " I have a dream..", muistatteko, miehen äänellä lausuttuna. 

Vietä lasten tai lastenlasten kanssa unelmien esittelypäivä. Ja esitelkää ne toisillenne jollakin keksimällänne tavalla.

Esittämällä unelmansa ja jakamalla sen toisten kanssa tulee samalla tarkastelleeksi omaa unelmaansa lähemmin. Jotkut unelmat ovat kuitenkin salaisia. Esitä vain sellaisia unelmia muille, joista sinusta tuntuu, että olet valmis jakamaan ne toisten kanssa. Sekä itsen että muiden unelmia tulee kunnioittaa. Unelmoikaa paljon kauniita ja hyviä asioita! 

Jokainen meistä on toteuttanut unelmiaan, moniakin. Milloin viimeksi toteutit unelmasi? En tiedä sinusta, mutta kuten todettua, olen tainnut unohtaa unelmoinnin ainakin noin enemmälti vähäksi aikaa - olen kyllä toivonut parasta, useinkin. Tosin toteutin yhden sellaisen tavallisen kokoisen unelmani juuri ja se teki minut hyvin onnelliseksi!

Minullakin on unelmia - eikä vain itselle vaan kaikille : D Eipä sitten muuta, kuin unelmoimaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin