Puuhaa kotipäiviksi - helppoja askarteluvinkkejä

Mitä voi tehdä sisällä kotipäivinä ? Tässä muutamia hyvänmielen vinkkejä.

Tarvitset vain kahvinsuodattimia ja lautasliinoja, narua sidontaan, sakset, neulan, nestemäistä väriä ja näppärät sormet.

Erilaisia paperikukkia


Pionin kukkia lautasliinoista

Videolta näet, miten saat tehtyä pionin kukan tyyppisen kukan lautasliinasta. Ota värikäs lautasliina ja erottele sen kerrokset toisistaan. Tarvitset värikästä narua tai nauhaa sitomiseen ja kukan keskustan koristeeksi. Saksilla leikkaat pyöreät päät. Seuraa videon ohjeita.


Monella on kotona lautasliinapakkauksista jääneitä yksittäisiä kauniita lautasliinoja. Mm. valkoisia lautasliinoja voi maalata, värjätä tai vaikka spreijata. Suojaa vaatteesi ja työtasosi, jos maalaat tai koristelet. Lautasliinoista saa tehtyä hienoja ja ilmavia koristekukkia. Kukat sopivat juhlakoristeiksi tai muuten vain huoneen koristeiksi. Kukkia voi sommitella jollekin alustalle vaikka tauluksi tai muuksi taideteokseksi. Alusta voi olla pahvia, paksua kangasta, pala reiällistä rakennuslevyä tai muuta muotonsa pitävää materiaalia. 


Kukkia kahvinsuodattimista

Katso videolta, miten saat tehtyä kukkia käyttämättömistä kahvinsuodattimista. Tarvitset noin viisi suodatinpussia yhteen kukkaan, sakset, neulan ja ohutta narua tai riittävän vahvaa lankaa kukan osien kiinnittämiseen toisiinsa. Jos haluat värjätä kukan, tarvitset nestemäistä väriä, kuten kangasväriä tai askarteluväriä. Kuivaa kukat lämpimässä paikassa. Seuraa tekemistä videolla. 


Värikkäistä kukista on paljon iloa ja ne muistuttavat hauskasta askartelutuokiosta. Itse tekeminen tuo osallisuuden ja taitavuuden tunteita sekä onnistumisen iloa. Kauniita askartelemiaan kukkia voi kuvata ja jakaa kuvia käyttämillään alustoilla, jopa tilata kuvista tehtyjä printtituotteita.

Valmiisiin kukkiin voi lisätä kimalletta terälehtiin. Hauskaa askartelua kaikille!

Alla olevalla videolla näet esimerkkejä myös paperinarukukkataiteesta, noin kohdassa 0,18 eteenpäin ja noin 0,40 eteenpäin.


Jos haluat voit liittää kukkavideoiden kommentteihin tai tähän alle linkin sinun omiin hienoihin kukkakuviisi.

Kukkavideot on tehty yhteistyössä Nilsiän kirjaston kanssa. Kiitokset Lealle!

Katso lisää teko-ohjeita blogin TO DO -osiosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin