Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse

Tee itse vappukukka tai vappuhuiska! Kaksi kukkaa liittämällä yhteen ja lisäämällä kepin saat huiskan.

Tee lautasliinoista vappukukkia. Koristele ne vaikka serpentiineillä tai paperinaruilla tai silkkipaperista leikatuilla suikaleilla. Mitä sisäinen luovuutesi sinulle vinkkaa - toteuta itseäsi! Hauskaa puuhaa aikuisille ja lapsille! Leikkaa lautasliina kahtia - saat kaksi kukkaa yhdestä lautasliinasta! Millainen kenenkin vappukukasta tai huiskapallosta tulee?

Tässä ohjeessa lautasliina kaikkine kerroksineen on leikattu kahtia ja kukat tehdään lautasliinan puolikkaasta. 

Erota lautasliinan kerrokset toisistaan ja laita erotetut kerrokset uudelleen päällekäin ennen taittelun aloittamista. Kerrosten uudelleenavaaminen taittelun, leikkaamisen ja sidonnan jälkeen on näin helpompaa.

Yhdistämällä kaksi kukkaa selät vastakkain saat hapsupallon, johon voit sitoa/liimata kiinni kepin ja näin sinulla on itse tehty vappuhuiska!

Tee se itse vappuhuiska!


Katso videolta, kuinka saat tehtyä vappukukat lautasliinasta. Klikkaa nuolta.




Kun kukat ovat valmiit, voit yhdistellä niitä. Kahdesta kukasta saat huiskan. Kaksi kukkaa saa yhdistettyä toisiinsa kukkien sitomisnaruista - tarvittaessa voit yhdistää kukat erillisellä narulla. Lisäsin muutamia värikkäitä paperinaruja kukkien yhdistämiskohtaan. Kiinnitin kepin solmimalla paperinarulla. Jos huiskaa kovasti huiskutellaan, se on syytä liimata kiinni keppiin. Anna liiman kuivua ennen kuin alat tai annat lasten huiskutella 🥳

Käytä värikkäitä lautasliinoja tai maalaa niitä itse. Jos maalaat tai dippaat väriliemessä, anna kuivua ennen taittelua. Lapsille saa kahtena päivänä puuhatuokion, kun ensimmäisenä päivänä maalaa, ja askartelee maalausten tai värjäysten kuivuttua! Kukkia voi kokeilla askarrella myös muista kevyistä ja ilmavista papereista.

Hauskoja askartelutuokioita jokaiselle !

P.S. Postaa videon kommenttikenttään tai alle askartelemiesi vappukukkien tai huiskojen linkit! Näin saamme yhteistä vappuiloa niistä!


Linkki you tube soittolistaan paperikukkaohjeita

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin