Tehdään kortteja tutoriaali

Käsin tehty kortti on mukava muisto ja huomionosoitus saajalle. Jos ajattelet saamiasi kortteja - joukosta erottuvat käsin tehdyt kortit. Parhaimmillaan taidekortista saa itselleen kehystetyn kivan taulun, joka kulkee mukana jopa kodista toiseen.

Katso lyhytvideolta, kuinka kivoja kortteja saa tehtyä geeli-laatan avulla, ns. gelli-tekniikka. Tässä postauksessa käyn lävitse yksityiskohdat tarkemmin.


Aluksi täytyy valita korttipohjaksi tukeva paperi. 300 g vesiväripaperi tai tässä käytetty 290 g akryylimaalausta varten tarkoitettu paperi ovat sopivia. Kokeilemani 220g valmiiksi leikatut korttipohjakartongitt ovat liian ohuita tälle tekniikalle.

Käytin isoa 29,7 x 42 cm 290 g akryylimaalauspaperia. Käyttämäni gelli-laatta on kokoa 12,7 cm x 17,78 cm eli 5 x 7 tuumaa. Pienellä levyllä saa painettua useita kertoja eri kohtiin ja myös päällekäin suurelle paperille ja luotua ilmeikkään työn, minkä voi leikata haluamansa kokoisiksi korteiksi. 

Gelli-levypainallusten lisäksi piirsin vapaalla kädellä calligrafiatusseilla kuivan painojäljen päälle.

Jaoin valmiin työ kahdeksaan samansuuruiseen osaan, piirsin lyijykynällä leikkausviivan ja leikkasin tarkoitukseen sopivalla terävällä Fiskarsin veitsellä viivotinta vasten arkin säännöllisen muotoisiksi korteiksi. Leikkausalusta on hyvä olla, jotta veistä voi käyttää huolettomammin. Riittävän suuri paperileikkuri tekisi vielä varmemmin suorat ja siistit leikkausjäljet.

Piirsin viivottimen avulla korttien taakse postikorttiviivoituksen, siistin siistittävät leikkausjäjet ja laitoin signeeraukset - ja minulla oli 8 hienoa taidekorttia valmiina myyntiin.

Vai mitä sanot :


Kortteja Gelli-painannalla

Lisää gelli-videoita: nopea tekniikka ohjevideo ja hidas tekniikka ohjevideo

Katso lisäohjeita blogipostauksista nopea tekniikka ja hidas tekniikka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse