Löydä oma voimasi

 Kun intohimo hittaa lujaa, siinä se on. Siinä on voiman hetki.

***

On lähdettävä kauppaan matkojen taa, on rajoitettava vierailua, jotta ehtii hakea IKEAsta puisen kaulimen ennen kaupan kiinnimenoa, on tyhjennettävä vaikka kylpyhuone, jotta pääsee sen saven kimppuun kotona.


Savihommia

Sitä valvoo myöhään, keksii tarvittavat ratkaisut, turha järkeily jää pois ja tekee, löytää muodot, uudet ratkaisut, tekee enemmän ja innovatiivisemmin..... kun on flow-tila päällä. 

Energiaa riittää seuraavana aamunakin sekä jaksaa siivota jälkensä hyvin, koska tietää, miten tärkeää se on. Intohimo ja järki toimivat yhdessä parhaan lopputuloksen takaamiseksi. 

Intohimon hitatessa lujaa, sitä ryhtyy vaikka savihommiin, jos se on herättänyt intohimon - vaikka tietää, ettei se pöly ihan terveellistä ole - no hankitaan suodattimia, siivotaan ahkerasti, järjestetään asialliset työtilat. Keinoja on. Ja se on menoa. Ja minne se viekään, aika näyttää.


Intohimon etsintään

Intohimossa on voimaa - pois alta risut ja männynkävyt. Käytännössä niitä ei ole - sillä sitä ei ole, mitä et huomaa!

Entä jos olet hukannut intohimosi tai et ole koskaan tuntenut sitä? Mitä voi tehdä, jotta löytäisit sen?

Omien fiilisten tutkiskelu on avain. Opettele kuuntelemaan, mikä juuri sinusta tuntuu mukavalta, hyvältä, kivalta, innostavalta, minkä parissa viihdyt. 

Arkielämän keskellä, kun alat miettiä sitä, mikä sinua kiinnostaa ja mikä tuntuu hyvältä, ole valppaana ja anna täysi huomio kenties niille ihan pienille tuntemuksille, mitä saattaa pinnan alta pulpahtaa. Kuuntele tuntemuksiasi. Anna positiivisiksi kokemillesi aikaa, huomiota ja helli niitä mielessäsi, piirtele, sanoita, fiilistele - ja kuuntele, miltä sinusta tuntuu. Hyvin henkilökohtaista - sisäinen prosessi. 

Se, mikä tuntuu hyvältä, ja huomiosi kohdistaminen siihen, alkaa avata muita sinusta hyvältä tuntuvia juttuja.

Alat vähitellen lähestyä ja nousta flow- tilaan.

Mitä enemmän fiilistelet ja annat huomiota sille oikealle hyvälle, mikä sinussa on, sitä enemmän se lisääntyy. 

Kenties elämäsi on yhtä flowta ja osaat hienosti kuunnella fiiliksiäsi ja noudattaa niiden viestiä. Ehkä olet vasta matkalla kohti tätä mahdollisuutta. Se on ainoastaan mahdollisuus, jota voit vahvistaa halutessasi. Se kuitenkin saa silmäsi säihkymään, hymyn kasvoillesi ja elämän maistumaan.

Mikä siis on Sinun flow- tiesi? Minkä asioiden parissa Sinun voimasi kukoistaa? Kapellimestari olet sinä, saat määritellä musiikkilajisi, orkesterisi koon ja suhteet ja sen toiminta-alueen. Nauti siitä! Kuule vain itseäsi! Se on helppoa!

Flow-termi on tsekkiläisen psykologi Csíkszentmihályin lanseeraama ja tapahtui jo leveiden lahkeiden, salsahameiden ja brittipopin tahdittamalla 1970-luvulla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse