Tehdään kukkia paperinarusta

Kimalteleva kukka


Paperinarusta saa ilmeikkäitä kukkasia. Paperinaruissa on valikoimaa sekä värien että paksuuden suhteen.

Käytin Rosee-kukkamuottia. Paperinaru on  jäykkyytensä vuoksi hyvä materiaali rosee-kukkien tekemiseen. Rosee-tekniikka tunnetaan myös teneriffan pitsinä tai aurinkopitsinä.

 

Kukkasia, narua ja rosee-muotti


Rosee-muotin ulommalla kehällä saa suurempia kukan terälehtiä ja sisäkehällä pienempiä. Halutessaan kukkaan voi yhdistää molempia kokoja. Kehät ovat toisistaan irrotettavia, joten kukan tekemiseen voi käyttää joko molempia tai vain toista kehää.

Naru kierretään kukan terälehtien muotoon kehikon ympärille ja sidotaan keskeltä. Itse sidoin kukat samalla langalla, millä tein kukat. Sitomiseen ja keskustan tekemiseen vo tietysti käyttää muutakin lankaa tai materiaaleja, kuten helmiä, nappeja, kangas- tai tuohisuikaleita tms.


Kukka irrotetaan muotista ja levitetään

Kukkiin voi yhdistää rautalankaa varreksi ja laittaa kukkaset maljakkoon tai tehdä niistä taulun. Sopivia kukkasia yhdistämällä voi tehdä myös esimerkiksi lampunvarjostimen tai ilmavan pikku verhon. Nämä tekemäni kukkaset ovat menossa osaksi kudontatyötä, mihin kiinnitän ne kutojakaverilta saamallani vihreällä kukkasidontarautalangalla. Kiitokset vielä !

Teen kukista seinälle tai pöydälle sopivan kukkateoksen - työnimenä on kukkaputous tai kukkaniitty - se tietysti voisi olla myös kesäinen kukkapenkki puutarhassa. Minkä nimen sinä antaisit? Voit laittaa nimiehdotuksesi kommenttikenttään. Ehkä innostut itsekin kutomaan ja tekemään kukkasia itsellesi tai lajaksi !


Sovitus  kukkaputoukseen

 

Kokosin kukkaset sunnuntai-illan installaatioksi pöydälle.

Kukkainstallaatio


Kutomolta saa ostaa tarvikepakettia, missä on valmiina paperinaruja sekä Rosee-muotti ohjeineen.  https://www.taitoetelasuomi.fi/index.php?k=316048 

© by AH





















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse