Mestoille metsään - voimakuvia luonnosta

Kesällä kauniina päivänä, juuri kun mustikat olivat sen verran kypsiä, että niistä sai ensimmäisen marjamaidon ja/tai piirakan teimme serkun kanssa retken mustikanpoimijan unelmapaikkaan.... mustikkametsää muutamia kymmeniä hehtaareita .... Mutta ennen kuin tutustutaan paikkaan serkun kuvien avulla, fiilistellään tuoreita mustikoita ensin. Laita silmät kiinni ja muistele parasta syömääsi mustikkapiirakkaa tai sitä onnellista hetkeä, kun tekee tuoreista mustikoista marjamaitoa ! Niin se vaan on, molemmat ovat ehdotonta onni-kuvastoa ! Vai miten sinulla ?

Serkun kuvien avulla haetaan voima-kuvastoa ! Metsässä liikkuminen voimauttaa, tuo hyvää oloa ja tutkitusti kehon arvot paranevat heti, kun astut oikeaan metsään - syke rauhoittuu, verenpaine laskee jne. Kun vietät riittävän kauan ja usein aikoja metsässä, pääset ns. hoitotasolle - metsähoitotasolle - ja kehon mitattavat arvot alkavat pysyä metsässä oleskelun tarjoamalla paremmalla tasolla ! Alla olevasta linkistä näet Florence Williamsin kirjan Metsän parantava voima. Siihen hän on kerännyt tutkimustietoa ympäri maapalloa aiheesta - käväisi myös meillä Suomessa kirjaa kirjoittaessaan. Kirja saatavilla myös kirjastoista.

https://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1325

Tässä postauksessa katselemme kuvia luonnosta - ja voimme kuvien välityksellä hieman voimautua samaan tapaan kuin olisimme metsässä !


Suomen ladun maja

Matkamme suuntautui Vihdissä sijaitsevan Suomen ladun majan ympäristöön. Retkikohteena se on mainio. Ympäristössä sijaitsee useita pieniä lampia tai järviä, joilla muuten on syvyyttä aika tavalla. Vihdin tien varressa, etelästä päin tultaessa, Luukista vielä eteenpäin, Lakiston risteyksen ohitse päästyämme Espoon pohjoisrajalla lähestymme Vihdin kunnan aluetta.

Lakiston risteyksen jälkeen oikealla on parkkipaikka, mistä johtaa metsäisille mestoille norsulauman tallaama polku. Puuston keskelle tallautunut parkkialueelta lähtevä "norsujen moottoritie" hajautuu metsikössä pieniksi poluiksi. Luonto on kuitenkin kohtuullisen elinvoimaista ja kuten meillä Suomessa tavallista, marjarikasta. Ladun majalla asioiville, yöpyjille, saunojille, makkaranpaistajille jne, heti Vihdin kyltin jälkeen kääntyvän Kuikunläänintien varrella sijaitsevan majan edessä, on muutama parkkipaikka. Majan pihapiiristä löytyy myös tarpeellinen hyyskä. Maja on latulaisten ja heidän vieraidensa käytössä. Alla olevasta linkistä Helsingin ladun ajankohtaisia tiedotteita ja toimintaohjeet esim. saunan käyttöä tai yöpymistä koskien.

http://www.helsinginlatu.fi/yhdistyksen_esittely/yhteystiedot2/vaakkoin-erakamppa/


Vaakkoi 81,9 m syvyyttä

Retkeilemme marja-astioiden kanssa, poimimme kypsimmät marjat mukaamme. Kuljemme varvikossa, välillä luemme karttaa. Jostakin järvestä kuulemme polskintaa, joku virkistäytyy uimalla. Näemme satunnaisia muita retkeilijöitä. Kuten samoilijoiden etikettiin kuuluu, tervehdimme. Joidenkin kanssa tarinoimme, puhelemme niitä näitä, marjojen kypsyydestä, marjapaikoista, siitä onko löytynyt marjoja, millainen marjavuosi on, milloin aikoo poimia jne.


Metsän siimeksestä kurkistetaan järvelle

Vaakkoin ympäristössä ei ole rakennettuja polkuja. Retkeilijöiden jalkojen tallaamat pikku polut halkovat rinteitä, kipuavat kallioille, uurtavat vanoja varvikkoon, johtavat vesien äärelle ja ei minnekään, muodostavat verkoston, joka hajautuu kaikkiin suuntiin, helpottavat kulkijan kulkua ja kertovat niistä monista askelista, mitä alueella on askellettu, luonnossa virkistytty ja voimauduttu.


Tyyni pinta heijastaa taivaan pilvet


Kenties muutamia kertoja vuodessa tulen retkeilemään alueelle. Äänimaisema on hiljainen. Ollaan sen verran kaukana lentokentästä ja isommista teistä, että sen huomaa meluttomuutena. Metsäisillä kallioilla on ilmaa ja tilaa puiden keskellä. Muita retkeilijöitä näkee, mutta ei kovin paljon. Luonnossa liikkumisen jälkiä on, mutta luonto ei pääosin kuitenkaan vaikuta kuluneelta. Alla olevasta linkistä näet Helsingin kaupungin infon alueesta. Mm virkistyskalastus sallittu neljällä lammella.

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu/mantereella-helsingissa-espoossa-ja-vihdissa/vaakkoi

Millenium-reitti halkoo aluetta. Yksi retkikohde on laavu, joka sijaitsee pienen, mutta yli 90 metriä syvän, Kämmenlammen rantamalla, mäenrinteellä. Laavulla tiettävästi on yövytty talviseenkin aikaan ja makkaran paisto onnistuu. Kaikki alueen pikku järvet tai sanoisinko lammet, ovat syvyydeltään 80 - 90 metriä syviä. Siinäpä sitä on ajatuksen aihetta, kun istuu kauniin pikku lammen rannalla ja tuumailee, että tuossa on vettä lähemmäs sata metriä pinnan alla.

Kiitokset serkulle kuvista ja postausideasta. Kaikki postauksen kuvat copyright SH.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse