Kesänäyttely

 Kukkakeitaan taidetilassa 7 taiteilijaa esiittelee kesänäyttelyssä töitään.  Allekirjoittaneella taidetilassa on esillä neljä taulua. Näyttely on esillä 31.8. saakka Varkaudessa Taipaleen kanavalla Musiikkikahvila Kukkakeitaan pihapiirissä erillistalossa.

Musiikkikahvila kukkakeidas pieneläinpihoineen ja taidenäyttelyineen, Kanavamuseo sekä historiallinen miljöö tarjoavat lomailijalle kevyttä tai syvempää purtavaa - ja myös lohikeittoa ja muita kahvilan herkkuja. 

Taipaleen kanavien seutu on kesäparatiisi ja lomailijan rento pysähdyskohde Varkaudessa, kaupungin kupeessa, Joensuuntien liittymästä, vain muutama kilometri vitostieltä. Ensimmäiseltä parkkipaikalta saa kevyen kävelyn kahvilalle, näyttellyyn ja museolle. Kahvilan pihassakin on parkkipaikkoja, ajelee vaan tietä niin pitkälle kuin sitä riittää ja sen sillankin alta. 

Musiikkikahvila Kukkakeitaan kesänäyttely 

Kahvilan pihapiirissä sijaitsevan erillisen taidetalon kesänäyttelyssä on useilla eri tekniikoilla toteutettuja töitä esillä. Puuveistoksia, hitsaustöitä, keramiikkaa, kankaanpainoa lumi/jäätekniikalla sekä tauluissa öljyväritöitä, akvarelleja sekä akryylitöitä. Osa teoksista on myytävänä. Katso Näyttelyt nyt sivu lisätietoja.

Musiikkikahvila Kukkakeitaan nuoret yrittäjät ovat herättäneet seudun eloon. Vanhassa punatiilitalossa huokuu historia, suloisilla käsin virkatuilla pikku pitsiliinoilla somistettu sisustus tarjoaa kahvilassa vierailevalle lempeän sylin, missä istahtaa ja nauttia suven lohikeittoannos tai itse leivottu kakkupala.

Kanavamuseo sijaitsee musiikkikahvilan kanssa samassa talossa. Amppelikukin koristellun sisäänkäynnin jälkeen vasemmalle avautuu pääsy museoon. Alakerrassa voit tutustua historiaan. Yläkerran kesänäyttelyssä Kommila kollektiivi tarjoaa moniaistisen elämyksen äänimaailman, tekstien sekä valokuvien muodossa. Jopa meditatiivinen äänimaailma saa vierailijan jäämään - kohentamaan omaa oloaan äänikylvyssä. Runotekstit, mitkä on liitetty valokuvien yhteyteen koin sanavalinnoiltaan  mielenkiintoisiksi ja luin ne kaikki. Valokuvissa veteen liittyvä teema nousee esille eri konteksteissa, usein rannalta katsoen.

Pienellä kävelylenkillä huomaan uuden kanavan varrella tukkirekan purkamassa kuormaa, puut ovat lähdössä uittoon. Uitto lienee edelleen edullisin tapa kuljettaa puita paikasta toiseen.

Vanha kanava on jykevä historiallinen miljöö, museon alakerran historiallisen tietopaketin voi yhdistää kävelyyn vieressä sijaitsevalle vanhalle kanavalle.

Nuoret yrittäjät tai heidän palkkaamansa työntekijät häärivät kahvilassa tai paistelevat vohveliannoksen pihan vohvelikioskissa.

Lampaat laiduntavat piha-alueen vieressä olevassa aitauksessaan, kanat nokkivat omalla alueellaan ja puput ovat nähtävissä omissa looseissaan. 

Paikan tunnelma on lempeä ja sieltä poistuu lempeää kokemusta rikkaampana ja hyvällä mielellä.

Menestystarina on nuorten yrittäjien kesäkahvilan pito, mikä on laajentunut jo kolmelle paikkakunnalle - ehkä käyt niissä kaikissa. Meidän, suomalaisten onnellisuus on, tätäkin!







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse