6. joulukuuta - tosi-tv-ilta - no 6-enkelitortut

Suomen suosituin tosi-tv tapahtuma oli keskiviikkoiltana 6. joulukuuta, Suomen itsenäisyyspäivänä - kuten kaikki me yli kolme miljoonaa "tavoitettua" ja varmasti töidensä ja jopa muun syyn takia katsomatta jättäneetkin, hyvin tiedämme. 

Yle sanoo, että katsojia oli 2,36 miljoonaa, ja jos lasketaan mukaan ne, jotka katsoivat etkot ja jatkot päästään yli kolmen miljoonan. Viime vuonna katsojaluvut pyörivät 2,5 miljoonassa, että reipasta nousua. Chattikin lauleli illan mittaan mukavasti.

Ohjelman tekeminen Linnan juhlista ei kuitenkaan aktivoinut pelkästään Ylen tuttuja hartioita vaan tarjontaa oli jokaisessa mahdollisessa tuutissa ja tuutit olivat tötteröllä ja väärällään väkeä. Uutta sisältöä juhlien jälkeen saatiin vielä kutsun saaneiden tubettajien tekemänä.

Koko viikko on mennyt näiden juhlien tiimoilta. Mediaa on seurattu, somen keskeinen sisältö on ihan selkeästi pysynyt tässä aihepiirissä ja koskapa Linnanjuhlissa, isolla alkukirjaimella, nähtiin myös tahallinen tai tahaton tapahtuma, joka on osoittautunut erinomaiseksi julkisuuden polttoaineeksi, kuhinaa on riittänyt. 

Kotosalla on istuttu sohvilla ja paisteltu torttuja - ja jotkut ovat jopa juoneet glögiä. Joulumeiningit ovat vahvassa vauhdissa. Onnellinen kansa on vaan onnellistunut entisestään. 

Kuudennen päivän enkelitortut,
ohje blogin Leivotaan-sivulla


Tämän vuoden tapahtuman sivujuoni ja lisämauste liittyy illan pisimpään ohjelmanumeroon, kättelyyn. Vieraita on sanottu olleen 1700.  Kättely on tehty kuitenkin 1701 kertaa - kerta se yksi vieras halusi tai muuten vaan jotenkin joutui siihen kahdesti. 

Sosiaalista pöhinää, huvittuneisuutta ja juttua on tältäkin osin riittänyt suositun presidentin ainakin todennäköisesti viimeisissä isännöimissä juhlissa. Vieraiden joukossa oli myös talvella virkaansa valittava uusi presidentti - kukaan ei vielä tiedä, kuka ehdokkaista se on.

Tuplakättelymausteen tarjoili, tiettävästi ensimmäistä kertaa, ihan tavallinen, solakan oloinen, nuorehko mies, jonka arvellaan saaneen kutsun hyväntekeväisyystyönsä vuoksi. 

Päässään voi rakennella pikku tapahtumaketjuja ja tässä yksi niistä. Oliko jo kerran käteltyään ja sisälle juhliin päästyään tutkimusmatkallaan vaan jotenkin availlut ovia, päätynyt takaisin kättelyjonoon ja huomannut sen kätevimmäksi tieksi takaisin juhliin, boolin ja herkkujen äärelle. Joku tarkkasilmäinen tyyppi vaan sattui huomaamaan tapahtuneen - ja ykkösuutinen oli valmis!

Mikä sun trikshottausketju tapahtumasta on?

***

Toinen asia on se, että vaikka pukuloistosta ja kättelyn seuraamisesta saa riittävästi viihdettä, jotkut kaipaavat hieman lisää tapahtumarikkautta koko kansan ohjelman sisältöön. 

Olisiko kehitysehdotuksena kenties seikkailu- tai temppurata Selviytyjien tai Amazing racen tyyliin. Linnahan antaa siihen mahdollisuuden portaikkoineen ja eri huoneineen. Katsojille ei välttämättä välity nykyäänkään illan vieraiden seikkailut kokonaisuudessaan illan mittaan. Usea julkisuuden henkilö on kertonut, ettei ole "ehtinyt" juhlissa tanssimaan tai "päässyt" maistelemaan pöydän antimiakaan - liekö reitti niin vaikea vai meneekö se ilta sitä omaa 1701:n kättelyä suorittaessa - jo tuleeko siellä vastaan niitä tuplakättelijöitä? 

Ehkä televisiointia voisi kehittää ja ottaa seurantaan joidenkin henkilöiden "seikkailuja" illan mittaaan. Vai pitäisikö koko hyväkuntoinen juhlakööri pistää ratkomaan muutama tehtävä, ryömimään parin esteen alta - ja viimeisenä testinä kävelemään kapeaa puomia kannatellen pientä Suomen lippua edessään molempien käsiensä välissä, laulaen Finlandiaa nuotilleen oikein. Tämän jälkeen koeteltu kättely-, booli-, laulu- ja pikkupurtavakunto olisi kohdillaan ja nälkäkin hirmuinen. Jatkoilla pitäisi tietysti lämmittää sauna tai pari ja avannossa pulahtaa.

Ehkä me tarvitaan vuosittain vaihtuva livejuhlastriimin tekijä, joka välittää juhlameininkiä omaan tyyliinsä. Sopivia olisivat vaikka Krisse Salminen ja Roni Back näin ens alkuun. Itse ainakin olisin kiinnostunut seuraamaan juhlaväen seassa sukkuloivaa tunnettua striimaajaa tai paria! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin