Lautasen kokoisia korvapuusteja

Tehdään jättikokoisia korvapuusteja - koska, miksi ei. Pohjana on peruspullataikina pienillä twisteillä.


Makoisa puusti

Twisti no 1: hienonnetaan kymmenkunta mantelia jauhoksi ja lisätään sokeri-kaneli-seokseen.

Twist no 2: Taikinaan käytetään rypsiöljyä.

Twist no 3: Kaulittu levy voidellaan rypsiöljy-voisula-seoksella.

Twist no 4: Osa jauhoista on sämpyläjauhoja.


Näin se lähtee:

1/2 l rasvatonta maitoa, L
1 1/2 pss kuivahiivaa
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2,2 dl rypsiöljyä
1 - 2 tl kardemummaa
1 kg jauhoja (vehnäjauhoja + sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja) + tarpeen mukaan alustamiseen.

Väliin: 50 g voisulaa ja 2 - 3 rkl rypsiöljyä. 
10 mantelia jauhettuna, Ceylonin kanelia, sokeria

Voiteluun munaa, pinnalle sopivan tyylistä sokeria.

Paistoin noin 180 ° C kypsiksi.

Maito lämmitetään hieman kättä lämpimämmäksi, 42 ° C. Munat vatkataan kevyesti ja lisätään mausteet sekä lämmitetty maito. Kuivahiiva lisätään osaan jauhoista sekoitettuna. Lisää hiiva-jauhoseos kulhoon ja vatkaa reippaasti, jotta saat sitkon muodostumaan. Lisää rasva, sekoita joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja. Mitä pienempiä pullia teet, sitä pehmeämpi taikina eli vähemmän jauhoja. Pikkupullataikinaa vaivataan myös vähemmän kuin muuta.

Laita taikina liinan, lautasen tai vaikka muovikelmun alle kohoamaan lämpimään paikkaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinaa tarpeen mukaan ja lisää sopiva määrä jauhoja. Kun taikinaa saa hyvin käsiteltyä, se on valmis kaulittavaksi. Pehmeästä taikinasta tulee pehmeää pullaa. Huomaat varmaan, että taikinan alla olevat jauhot estävät sitä tarttumasta alustaan.

Kaulitsin taikinan suunnilleen kokoon 50 x 70 cm. Levitin rasvan sekä mantelijauho-sokeri-kaneliseoksen kaulitulle levylle.

Kiersin levyn rullalle pisimmältä puolelta. Leikkasin rullan sivusuunnassa suurehkoiksi kolmioiksi jauhotetulla veitsellä. Pullien ylähuippuihin jätin toista senttiä ehjää pintaa. Nostin pyramidia hieman muistuttavat pullat kärki ylöspäin pellille. Koska pullat olivat suuria, laitoin vain 4 pullaa pellille. Painoin pullien pyramidin huiput kahdella vastakkaisesta suunnasta tulevalla jauhoisella sormella peltiin kiinni - näin saadaan korvapuustin tyypillinen muoto. Kohotin liinan alla, voitelin munalla ja ripottelin päälle kidesokeria. Paistoin noin 180 ° C kypsiksi.

Itse tehty lämmin pulla maistuu. Vaikka pullat ovat suurta kokoa, taisin syödä jälkiruoaksi teen kanssa kaksi.

Sen jälkeen käväisin pienellä juoksulenkillä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin