Iltalenkin ihanat puut ja kukat !

Kävelemme omakotitaloalueella ja tähän aikaan vuodesta saamme ihailla upeina kukkivia puita. Silmänruokaa on tarjolla, upeita ja hyvinvoivia puita, joista joidenkin nimet joudumme etsimään netistä.

Ruusuorapihlaja

Ihanan pinkit kukat kuin ruusut tien varteen istutetuissa pienissä puissa. Muistan, missä olen aiemmin nähnyt vastaavanlaisia kukkia - Käpylässä - mutta nimi selviää vasta koristepuuhaulla. Ruusuorapihlaja ilahduttaa nimensä mukaan rusuisella kukinnolla alkukesästä.

Syreenit kukkivat samaan aikaan. Monet syreenilajikkeet levittävät ihanaa tuoksuaan - parhaimmat tuoksut saamme perinteisistä syreeneistä. Valkoiset ja siniset, violetit, vaaleanpunaiset runsaat kukat ovat joko täysin auki tai avautumassa.

Syreenin runsas kukinta ilta-auringossa

Syreenilajikkeita on mm. Pihasyreeni, Isabellansyreeni, Puistosyreeni, Holger, Pikkusyreeni, Japaninlikusterisyreeni, Jalosyreenit, Kaarisyreeni, Nuokkusyreeni jne.

Huumaavimmat tuoksut tarjosi kuitenkin hehkuvan keltainen ristikukkaisiin kuuluva vajaan metrin korkuinen piennarkasvi. Arvoitukseksi jäänee, oliko kyseessä rikkasinappi, rypsi, peltokaali, ukonpalko vai jokin muu näistä toisiaan muistuttavista keltaisista ristikukkaisista kasveista. Hunajainen ilmassa leijaileva voimakas tuoksu sai etsimään tuoksun lähdettä. Johtuneeko se, että yhtään pölyttäjää ei ollut näkyvissä siitä, että olimme kaupungissa isojen teiden tuntumassa?

Luonnossa tapahtuu. Kukat kukkivat vuoron perään ja kesä etenee kovaa vauhtia juhannusta kohti. Valo lisäntyy vielä.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin