Maailman parasta!

Sanoin sen ääneen, pariinkin kertaan: "Teillä on maailman parasta jäätelöä! - kun menin jäätelöä ostamaan pop-up-kioskista. Vanha Porvoon jäätelötehtaan jäätelö on parasta, mitä olen syönyt. Näin se on.

Enkä ole yksin mielipiteeni kanssa. Radiojuontajia myöten minulle on kerrottu kehuttavan - samoilla laatusanoilla - Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöä maailman parhaaksi !

Lusikka uppoaa kirsikkasorbettiin

Kesätöissä olevalle jäätelönmyyjätytölle kehut saattoivat olla mieluista kuultavaa - ellei jokainen jäätelönostaja aloita ostoaan näillä sanoilla: Teillä sitä on maailman parasta jäätelöä! Jos koko päivän kuulis tuota ja kaikki myytäis, eikä ehtis kätösiään yhtään lepuuttamaan, kun joutuis isompaan ja pienempään mukiin/tötteröön makuja laittelemaan, niin olisipa saanut olla mukana jossakin menestystarinassa. 

Kolmesta valitsemastani mausta kirsikkasorbetti oli suosikkini - voi miten hyvää! Täyteläinen kypsän kirsikan maku ja rakenne sulavassa kirsikkasorbetissa toi kirsikan maun esille parhaalla tavalla - parempaa kuin kirsikat!

Pop-up-kioski sijaitsi Helsinki Outletin sisäänkäynnillä, Heikinlaakson kainalossa, Kehä III:n kupeessa. Pop-up on paikalla juhannusviikon. Muut - ja suuremmat kuulemma - Vanhan Porvoon jäätelötehtaan kioskit Helsingissä sijaitsevat Töölönlahdella, Paavo Nurmen patsaalla Olympiastadionin liepeillä ja Kalasataman puistossa. Katso: https://vanhanporvoonjaatelotehdas.fi/myyntipisteet/

Kesäisillä Porvoon reissuilla aiempina vuosina olen tutustunut jäätelöön, todennut sen erinomaiseksi ja pitkin talvea toivonut, että sitä saisi muualtakin kuin Porvoosta. No, toive on tainnut toteutua!

Yhdessä jos toisessakin ruokakaupassa on ollut maistiaisia ja pakastealtaasta löytyy artesaanijäätelöä. 

Vuonna 2017 Michelin-tähdellä palkittu Samuli Wirgentius tekaisi ensimmäiset artesaanijäätelöt. Onnellisia ovat ne, jotka jo viiden vuoden aikana ovat saaneet herkutella Samulin jäätelöillä.

Omat suosikkini ovat sorbetteja. Makuja ja koostumuksia löytyy useita, jäätelöt ja sorbetit sopivat sekä lapsille ja vanhemmille. Tämänkertaisessa annoksessani kirsikkasorbetin lisäksi maistelin kermaisemman tuntuman antanutta hasselpähkinäjäätelöä ja kauniin kesäpäivän kunniaksi makuna oli myös mansikka. Sydänkeksi oli kiva lisä! Pidemmittä puheitta - Kesän parhaat jäätelöt! Eikun maistamaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin