Taidenäyttely Keskuskonttorilla

Keskuskonttori on mukava paika. Siellä on lämmin ja kotoisa tunnelma. Keskuskonttori on vanhassa valkoisessa hirsitalossa, jonka ulkoseinä on rimoitettu. Viitostieltä tultaessa joutuu tekemään pikku käännöksen vastakkaiseen suuntaan, jos haluaa parkeerata talon eteen, ajoväylä talon edessä olevalle parkkipaikalle on vain keskustaan päin menevältä kaistalta. Kaksi tuntia kiekolla siirtämättä saa parkeerata talon edessä, arkipäivinä. Muita parkkipaikkoja on lähistöllä myös, jopa 12 h, kiekolla. Keskuskonttori sijaitsee piipun vieressä, Taipaleentie 15, Varkaus.


 Yllä olevassa kuvassa kolme kukkaputousta seinälle ripustettuna Keskuskonttorilla.

Koskapa Keskuskonttori on nimensä mukaisesti rakennettu tehtaan - paperitehtaan - keskuskonttoriksi, ja se on tehty ennen kuin avokonttoreista oli mitään kuultukaan, siellä on monia pieniä huoneita. Nykyään siellä toimii kiva kahvila-ravintola, mistä saa italialaista ruokaaa - kaikki mitä ripustajille talon tarjoamasta buffasta söin, oli hyvää, lasagnea, pastaa, porkkanakeittoa - sekä kahvin kanssa kasvispiirakkaa - pienine huoneineen se sopii hyvin omin porukoin viihtyville.

Buffetista ruokaa hakiessamme käytimme maskia, mutta kabinetissa syödessämme ja siellä keskenämme näyttelyä ripustaessamme sekä myöhemmin vieraiden kanssa kahvitellessa pidimme turvavälejä.

Taidenäyttely, sen ripustus ja avajaiset, toi tieni Keskuskonttorille. Ripustettua työni ystävän avustuksella seinille ja vietettyäni siellä pakkaspäivänä siinä seitsemisen tuntia aikaa, illalla takin päälle laittaessani ja lähtiessäni kotia kohti, tuntui kuin olisin kotoani lähtenyt. Kenties tunne johtui omista töistäni, jotka jäivät nyt sinne ystävien, sukulaisten, Varkautelaisten ja muiden nähtäville 26.2. saakka. Näyttely puretaan 27.2.2021.


Kuvassa Sininen - tarinoita suomalaisesta metsästä, osa III Keskuskonttorilla, Varkaudessa.

Kiitokset Keskuskonttorille näyttelytilasta ! Kiitokset ripustuksessa auttaneelle ystävälle 💟 Kiitokset vieraille 💟 Kiitokset käsityökeskuksen Hakunilan ja Havukosken kudonnanohjaajille, jotka ovat järjestäneet käyttööni kangaspuita ja muita tarvikkeita ja olen saanut toteuttaa omia ideoitani ! Kiitokset velipojalle, joka lainasi hänelle antamaani maalausta tätä näyttelyä varten 💟 Kiitokset kaikille muillekin, jotka ovat myötävaikuttaneet asiaan !

Muutamia poimintoja töistäni:

Kasvun aiheet/vaiheet- akvarelli 

Työssä on kuvattu monia siemeniä, sirkkalehdelle kasvanut taimi, jonka kaareutuva varsi muodostuu säännöllisin välein olevista turkooseista pisteistä, joiden ensimmäinen piste on puoliksi suojattu punertavalla kuorella. Työssä on pieni kasvun kultainen lehdykkä, kolme kypsää marjaa, kypsä hedelmä, kypsä pieni maissin tähkä sekä siemen, joka on valmis ampuuntumaan siemenhahlosta. Symboliset elementit voivat kertoa yksittäisen ihmisen tarinaa, miten hänellä jokin asia on jo kypsynyt ja kuten elämässä yleistä on, toiset asiat ovat siemenellä tai eri kasvun vaiheissa.

Timber

on esittävä sekä symbolinen pienieleinen kertomus suomalaisesta metsäteollisuudesta, pääosassa kuuset ja paperimylly.

Kaverukset kuumana päivänä 

Työssä on kaksi hahmoa, jotka ovat likeisiä toisilleen. Kuumana päivänä auringon räytäessä saattaa tuntua, kuinka sitä sulautuisi osaksi ympäristöä - vain ääriviivat ovat jäljellä. Ääriviivat kertovat myös isomman ja pienemmän välisestä suhteesta, miten he kunakin hetkenä ja kehon osallaan ilmaisevat yhteenkuuluvuuttaan.

Siniset ystävät/kaverukset

on kertomus ryhmästä ihmisiä, jotka ovat yhdessä samaan tapaan kuin kukkakimppu. Kaikkien tunnusväri on sama sininen. Tiivis yhteistyö jonkin asian puolesta tekee heistä kauniin yhteneväisen kimpun. Ryhmässä on aika monta jäsentä.

Aiemmassa postauksessa tarinoita joistakin töistä ja niiden synnystä. Katsoja on vapaa rakentamaan oman tulkintansa.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse