Ripustusmatka Lietoon

Turun tietä on helppo ajella - mutta ovatko Turun tien mutkat jyrkempiä kuin Lahden tien? Siltä ainakin tuntuu. Mutta kokemus on ensikertalaisen. Lahdentietä on sensijaan tullut kuljettua, motaria ja vanhaakin, hyvinkin paljon, verrattuna siihen, monestiko on tullut itse Lahdessa käytyä. No, Luhdan maamerkkitalossa, Luhdanmutkassa Lahdessa, toisinaan tekee toimivia edullisia vaate/kenkälöytöjä - ja olympia-asuja - ja taitaa olla sama risteys, mutta sen länsipuolella on tavaratalo, missä myydään taidetarviketta kohtuuhintaan.

Ensimäisellä Turuntietä tehdyllä Turunreissulla sensijaan ajetaan ykköstietä, E18, Turkuun asti ja ehditään lukea monia tunnettujen paikkojen nimiä opasteista, kuten mm. Kupittaa. Olen reissussa ystävän kanssa. Menomatkalla ehdimme jutustella elämänkokemuksista, ihmissuhteista, miehistäkin, tietysti. Turkuun saavuttaessa nähdään hieman sinne valittua nykyarkkitehtuuria. Täytyy oikein onnitella turkulaisia, että ovat valinneet erinäköisiä maamerkkitaloja kuin päkaupunkiseudulla - heti kulkijoiden silmät pongaavat virkistävältä tuntuvaa kaupunki-ilmettä. No, 10-tieltä käännytään Lietoon, että ei sen enempää saada nautiskella Turun tunnelmista, aikataulu nimittäin. 

Näyttelypaikkana Lundo, Lieto 

14 km ja olemme Liedossa. Hyvättyläntie löytyy helposti ja pian oleme Ravintola Lundon parkissa, pääsemme paraatipaikalle, mistä taululaatikko on helppo kantaa sisälle. Lieto ja Lundo tulivat näyttelypaikaksi serkun vinkin perusteella.

Ystävälliset ja hyväntuuliset ravintolanpitäjät ottavat meidät vastaan. Toinen omistajista kertoo, että Lundon konseptiin kuuluu kotiruoka ja taide. Täyden palvelun hyväntuulisesta Lundosta löytyy edullisen lounaan ja kahvilapalveluiden lisäksi mm. Catering, tilausravintola ja kokouspalvelut.

Ripustuspaikka on ihana, kaunis valkoinen seinä. Se oikein ilahduttaa teosten tekijää, se on kenties paras tausta töilleni. 

Siitä se sitten alkaa, ripustus. Ystävä auttaa katsomaan, että taulut tulevat oikealle kohdalle ja suoraan. Siimalla solmin työt roikkumaan ripustuskiskoon kiinnitettävistä koukuista. Ystävä kertoo myös väliaikatietoja ajan kulusta, tulimme nimittäin aikataulusta hieman myöhässä - ehkä se oli se Turun arkkitehtuurin vilkuilu, mutta ehdottomasti kannatti tehdä!

Ripustus on kuitenkin nopeaa. Lopuksi numerolaput tauluille ja teosluettelo sekä lyhyt taiteilijaesittely pöydälle nähtäville. Olemme valmiit, täsmälleen. Lundo sulkee ovensa viideltä, poistumme kolmea vaille.

Kun työt on tehty, voi alkaa katsella viihdettä tai nähtävyyksiä. Leivoin edellisenä iltana meille matkaevääksi miedohkosti curryllä maustettuja kukkapasteijoita. Täyteenä jauhelihaa, riisiä, hienoksi raastettua porkkanaa, suippopaprikaa, sellerin ruotia ja parvekkeelta lehtikaalin pikku lehtiä ohuina suikaleina. Juomana itse tehtyä mehua. Olisi kiva pysähtyä Aurajoen rannalle kauniina kesäpäivänä katselemaan jokea ja syömään retkieväitä. Aurajoki ei meitä kuitenkaan kutsu, emme hoksaa, mistä joen rantaan pääsisi ja löytyisi sopiva paikka tarkoitukseemme. Lähdemme paluumatkalle.

Turun tie on melko tyhjä, helppo ajella - ja samalla jutustella. Design-puodin kyltti vilahtaa silmissäni nopeasti, samalla on tehtävä päätös, ei siinä ehdi neuvotella, liittymä on jo siinä, hyvä että ehdin sanoa design-puoti-mennäänkö-sanan ääneen. Varjossa on yksi parkkiruutu vapaana, siinä syömme eväspasteijoita.

Auran risteyksessä Salon Halikossa sijaitsee Pinettan myymälä, mistä saa sauna- ja muiden kodin tuotteiden lisäksi myös mm. Marimekkoa, Muumia, Finlaysonia ja muuta designia. Myymälän peräosan suunnassa löytyy myös valikoima taidepohjia, paperinaruja, paperipakkauksia ja muuta tarviketta. Itse löydän kiinnostavaa noin 4 cm leveää juttinauhaa. Saan siitä 20 cm näytepalan, aivan ilmaiseksi! 

Turun tien kaikki tunnelit olivat eka kerralla hieman kiinnostavia, paluumatkalla jo kuuluivat asiaan. Saavumme kauniin ja hellerajan juuri ylittäneen kesäpäivän iltana takaisin Vantaalle. Kilometrit ovat kolmen ja neljänsadan välillä. Kiva työreissu. 

Aina eri alojen ihmisten lyhytkin tapaaminen rikastuttaa. Oli mukava tavata Lundon omistajia ja huomata, miten he välittävät ja huolehtivat hyvin ravintolastaan. Erityiskiitokset heille tästä näyttelymahdollisuudesta!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse