Maalaa kanssani

Otetaan esille tarvikkeet, paperia, värejä ja teippiä, vettä ja vesikuppi, siveltimiä ja talouspaperia tai vastaavaa.

Teipillä maalattava paperi kiinnitetään maalausalustaan, jotta se pysyy paikollaan eikä se kupruile.

Tavoiteena on tehdä sekatekniikkatyö.


 Öljypastellit, vesivärit ja Sakuran ohuet mustetussit valikoituvat välineiksi. Kaikkia niitä on helppo käyttää. Öljypastellien kanssa voi harkita käyttävänsä kertakäyttöhansikkaita, jos haluaa suojata kätensä siltä, että pastellivärit eivät tartu sormiin.

Teippaan maalarinteipillä paperin reunoihin noin 1/2 - 1 cm alueen, minne väri ei pääse. Se helpottaa myöhemmin työn asettamista kehykseen. Leikkaan teippiä ohuemmaksi halki keskeltä ja teippaan kuvioita paperille, suoria raitoja ja talon päätykolmion. Teippaus näyttää talon päädyltä.

Aloitan öljypastelliliiduilla. Käytän useita eri väriliituja. Katso yllä olevalta videolta, miten eri väreistä tehdään erilaisia kuvioita ja useita päällekäisiä kerroksia ja lopulta saadaan ilmeikäs työ. 

Saatuani mielestäni riittävän vahvan kerroksen liituvärejä paperille poistan alaosasta teipit. Yläosan kolmion teipit jätän vielä paikoilleen.

Maalaan kuultavilla vesiväreillä teippiraitojen alta paljastuneelle paperille. Vahvojen liituraitojen ja kuultavien vesiväriraitojen vuorottelu antaa katsojalle syvysvaikutelman, kuin katsoisi aidan lävitse sen toiselle puolelle.

Poistan yläosan teipit. Piirrän tusseilla kuvioita kolmion reunoille ja täydennän maalausta ohuen kuultavilla vesiväreillä sekä käytän vesivärejä myös vahvoina ja lähes peittävinä. Vesiväreissä on hyvinkin herkullisia sävyjä. Öljypastelli hylkii enimmäkseen vesiväriä ja se kuroutuu pois öljypastellin päältä valkoisiin paperikohtiin. Liitujälkeä voi kuvioida myös raaputtamalla. Saamme ilmeikkään sävyjen leikin, jossa on myös kuulautta ja levollisuutta. Videolla näet työn etenemisen ja klippejä valmiista työstä.

Yläosan kolmio tuo työhön lisämerkitystä. Tehty sekatekniikkatyö antaa katsojalle mahdollisuuden tehdä työstä oman tulkintansa.

Kenties sinäkin innostut maalaamaan!🎨


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse