Viinijuhlilla live-esityksiä

.. on tungosta. Ihmisiä on niin paljon, että ihotuntumalla mennään. Jos viimeiset pari vuotta on vältytty tuntemattomien kanssa kylki kyljessä himmailusta, niin asia ns. korjaantui Viinijuhlien illan konserteissa Kuopiossa.

Lavalla näimme juonnossa ja laulussa Hovimuusikko Ilkan, esiintymässä Behmin sekä illan pääesiintyjänä lauteilla nosti lämpötilaa sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti Haloo Helsinki.

Kuopion satamassa Hovimuusikko Ilkka ja Haloo Helsingin Elli
                                       (kuvaa käsitelty)

Yleisössä on kaiken ikäisiä, vaikka enimmäkseen nuoria - ja he osaavat sanat! Hetkittäin on kuin olisi bändin taustakuoron viereen päässyt. Tytöt, ja ehkä pojatkin, laulavat, kovaa!

Olemme viinijuhlilla, pulloja haetaan tiskiltä ja niistä kaadetaan itse mukeihin - povitasku toimii nuorella miehellä mukin pidikkeenä keikkaa katsoessa. Vip-loungejen rivi on pitkä ja rajaa satamatorin toista reunaa.

Pientä purtavaakin on tarjolla. Ostamme ystävän kanssa roudaustauolla pizzan puoliksi, kun Behmin setti vaihtuu Haloo Helsinkiin. Pienen tungoksessa soljumisen jälkeen löydämme pikku kolosen, mihin pysähdymme syömään pizzan. Onneksi kaveri keksii, että Satamaravintolan yläkerran wc:stä voi saada vettä tyhjään limppapulloon. Asia hoituu nopeasti. Kuulen mainittavan, että alueen varsinaiselle vesipisteelle on pitkä jono.

Hovimuusikon hauskat rallit ja supliikki pohjustavat illan mukavasti. Behmin biiseissä fanit laulavat mukana. Haloo Helsinki aloittaa voimalla, bändin lavalle tuovan musiikin rytmi ottaa yleisön haltuun, ennen kuin bändistä on nähty vielä Ellin lakkiakaan. 

Pyrotekniikalla toteutettu Haloo Helsingin kahdentyyppisiä tulielementtejä sisältänyt tulishow tuo yhä lisää voimaa bändin esitykseen - ja lähes kolmikymmenasteisessa illassa saunatunnelman ainakin esiintyjille, kenties eturivin katsojillekin - hiki valuu. Yleisö tuntee monet hittibiisit. Haloo Helsinki soittaa Kuopion keikan triona, toivotellen bändin neljännelle jäsenelle paranemisia.

Keikan ollessa jo loppupuolella Elli ottaa jutellen kontaktia yleisöön. Elli on mukava. Elli on luonnollinen ja lähestyttävä. Ja varmaan tietää, miten yleisö saadaan tulemaan seuraavallekin keikalle. Ammattiveto Haloo Helsingiltä.

Kokeneen ja tunnetun bändin keikalla on ilo olla, amattitaito ja laatu näkyvät, kuuluvat ja tuntuvat.

Encoret kannatti odottaa - kolme isoa biisiä huipentaa illan.  

Auton sai Kuopion sataman lähelle. Hieman yllätyinkin siitä, että katujen varsilla oli vapaita parkkipaikkoja useita. Viikonloppuna illasta maksullinen pysäköinti ei alueella  ole voimassa.

Kiitokset lipusta tuntemattomalle Antille ja lipun välittäneelle ystävälle ! Sattumien summana sain ilmaisen lipun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin