Toukokuun näyttely

Toukokuun näyttely on ripustettuna. Näyttelyyn valikoitui paperinarukudontatöitä. Töiden muoto ja pituus, vaikuttivat niiden valintaan juuri tähän ripustukseen. Myös lukumääräisesti tila tarjosi sopivat puitteet kuudelle työlle.

Italialaiset sarjat I - V ja Keltainen

Näyttely on esillä toukokuun loppuun Kallion kirjastossa, Viides linja 11, 3. krs, Helsingissä.

Näyttelyn nimi on Kesän ilo. Intuitiivisesti luotu loimi ja siihen kudotut paperinarutyöt ovat värien leikkiä. Kaikki tapahtuu tasossa - ikivanha käsin kutomisen tekniikka suomalaisilla kangaspuilla luo tasaisia pintoja, mitä kuvioidaan rakennetulla sidoksella ja toteutetulla poljennalla. 

Loimien paperisia pitkiä hapsuja on kiharrettu, kiepitetty tai sidottu. Kuvassa oikealla olevan työn ylähapsut on leikattu loivasti vinoon.Toisena ripustuksessa oleva työ on ripustettu yläosastaan kaarevaksi - se on kuin keväinen kevyt puro. Onteloihin on sijoitettu puulistoja. Ensimmäisen työn alalaidassa villalangat keskustelevat paperinaruloimessa, tuovat väreineen sen alaosaan maan keväistä tuntua ja syvyyttä.

Työt on ripustettu Satulinnaan menevien kahden portaikon väliin jäävälle kaarevalle seinämälle, ilmastointiaukot rytmittävät seinää.

Työt on valmistettu enimmäkseen paperinaruista, joukossa on hieman muita lankoja, kuten villaa.

Teoskokonaisuudet ovat: Italialaiset sarjat I - V ja Keltainen. Italialaiseen sarjaan kuuluvat työt ovat leveydeltään maksimissaan noin 34 cm. Keltainen on noin 60 cm.

Italialaiset sarjat on kudottu ontelosidoksella samaan loimeen. Sarjan töistä kahteen esillä olevaan on kutoessa poljettu läpikankaan ontelot. Onteloihin on pujotettu puulistat. Esillä on viisi sarjaan kuuluvasta kuudesta työstä.

Keltainen on oma uniikki, yksilöllinen kokonaisuutensa. 

Sekä Italialaiset sarjat että Keltainen on kudottu vanhalla Hakunilan käsityökeskuksella olleilla kangaspuilla itse rakennettuihin loimiin. Osa töistä on ollut aiemmin esillä.

Värikkäät työt luovat iloisen ja kesäisen tunnelman. Tilassa on vieraskirja.

Tervetuloa näyttelyyn!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse