60 on uusi 40 - jopa 30 !

Siltähän se tuntuu! Ideoita pursuilee, asioita kiinnostelee, inspiraatioita tulee, menee ja on halukkuutta ja avoimuutta uusille asioille. 16  - 17 km hiihtokaan ei tunnu siltä, kun vois odotella, eli tuntuu ei-miltään.

Jokin kuitenkin on toisin, henkinen turvallisuus on kehittynyt ja on ihmisenä varmempi, asiat onnistuvat helpommin, ei tarvitse käydä syvien kierrosten kautta prosesseita, koska ne tasot on tutkittu aiemmin. Tarvittaessa uusintasukelluksia voidaan tietysti tehdä.

Tästä linkistä pääset katsomaan reaaliajassa muttuvaa tilastotietoa ihmisen touhuista: Ole hyvä!

Tilastoja

Olisko 60 melkein paras ikä. Sinulla on intoa sekä vakautta, elettyä elämää, mikä antaa  kokemuksen tuomaa näkökulmaa, pilkettä silmäkulmaan, rentoutta - ja sallivuutta. Edelleen voit olla dynamo, mutta se dynaamisuus on sallivampaa ja mukaansa ottavaa, toisia arvostavaa. 

Se on näköalapaikka, tasanne kenties, tehdyn matkan taakse- ja eteenpäin katsomisen paikka. Miltä matka näyttää - ja sitä on vielä jäljellä.

Eipä sitä nuorena paljon tullut vanhuutta mietittyä. Vuodet ovat näyttäneet, kuinka nykyisin aktiiviset, tuotteliaat, vuodet jatkuvat eikä ikäsidonnaisuus ole niin merkittävää.

Japanista, missä ihmiset jatkavat aikuisten elämänsisältöjään ilman mitään ikärajoihin liittyviä muutoksia, tunnemme meilläkin animeohjaajan, joka on työskennellyt pitkään ahkerasti, ansioituneesti ja kansainvälistä tunnustusta saaden. Teos kuten Henkien kätkemä tuo maailmaame kaivattuja lisäsävyjä esim Disneyn tarinoista tutun musta-valkoisuuden sijaan, antaen hahmoille toisenlaisia sävyjä. Hayao Miyazakin hahmoissa kerrotaan ylitettävän myös ihminen-eläin-jaottelu.

Uuden ajan 60

Elämme omaa aikaamme ja uusien sukupolvien tehtävänä näyttää olevan elämällään osoittaa maailman muuttuneen, hyvinvointi, ravitsemus ja terveys yhdessä mahdollistavat uuden kulttuurisen kokemuksen syntymisen : kypsät ja tuotteliaat kuusikymppiset!

Meidän ei tarvitse seurata vanhojen aikojen "koodia" vaan voimme luoda uudet tavat ja käytännöt, synnyttää uudet käsitykset! Jotka ovat seuraaville sukupolville astinlauta tai porras, askelma, mille rakentaa ja mitä nousta, ylöspäin ja eteenpäin.

Olemme vain askelma ihmiskunnan matkalla, mutta se on tehtävä ja se on otettava.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse