Chorizo-leipärullat

Olen mietiskellyt, mikä olisi hyvä, monipuolinen, helppo, maukas ja ravitseva eväs. 

Hyvään evääseen tarvitaan tietysti monipuolisia ravintoaineita, mikä tarkoittaa monenlaisia raaka-aineita. Niinpä tein reseptin, mihin tulee kasviksia, chorizoa, juustoja, punaista pestoa sekä sämpyläjauhoja että kurpitsansiemeniä.


 

Video-ohje chorizo-leipärullat

Helppo taikina valmistuu 3 dl 42 °C vedestä tai vaikka maidosta, sekä kuivahiivasta ja sämpyläjauhoista.

Sekoita jauhoista, hiivasta ja nesteestä löysä vellimäinen taikina, anna sen kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Täytteen voi tehdä taikinan kohotessa. Pilko kasviksia ja osa chorizoa hienoksi ja sekoita ne keskenään, lisää punaista pestoa sekä tuorejuustoa ja öljyä, kunnes saat sopivan pehmeän seoksen, jonka pystyt levittämään kaulitun taikinan päälle. Lisäksi raastoin juustoa.

Käytin paistinpannulla esikypsennettyä purjoa, hienon hienoksi raastettua porkkanaa, paprikaa pilkottuna ja kukkakaalia hienoksi muruksi leikattuna. Voi lisätä myös esim. lehtikaalimurua. Jos haluat makuun jämäkkyyttä, lisää pippuria. Juustoissa ja chorizossa on suolaa, mielestäni lisää ei tarvita, mutta tee makusi mukaan.

Lisää taikinan joukkoon lisää jauhoja, kunnes se on leivottavaa ja voit muotoilla siitä pehmeän leivän leivonta-alustalle.

Kaulitse "leipä" jauhojen avulla levyksi samaan tapaan kuin tehdessäsi korvapuusteja. Levitä täyte kaulitun levyn päälle. Leikkasin kaulitun ja täytteellä katetun levyn toisesta päästä noin neljästä kahteen cm:iin kapeneviksi suikaleiksi, joka toinen ylä- ja alapäästä leveä (4 - 5 cm) ja kapea (2 - 3 cm). 

Lisäsin kokonaisia chorizo-viipaleita limittäin suikaleiden päälle sekä osaan levitin vielä juustoraastetta. Kiersin tai käärin suikaleet rulliksi alkaen leveästä reunasta. Rullat nostin pellille.

Voitelin rullat rikotulla raa'alla kananmunalla. Ripottelin kurpitsansiemeniä päälle, joihinkin lisäsin vielä juustoraastetta päälle.

Rullat paistuivat 175 ° C kypsiksi. Halkaisin lämpimät maukkaat rullat, lisäsin juustoa ja salaattia. Hyvää teen tai kahvin kanssa tai retkieväinä! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse