Tämän juhannuksen kalajuttu (Twitter -kala - nyk. X)

Yli 165 miljoonaa näyttökertaa Suomessa olevalla kalalla !

You tube I - videolle kuvattu ( ent. Twitter) X-tähti yhden ystävänsä kanssa, ystävä esitellään ensin. 

You tube II - videolla kalaystävien ryhmäkuva : D, mukana Kilpikalat.

Japanilaisella (twittertilillä) nyk. X, julkaistu kuva Helsingin luonnontieteen museon, LUOMUS, yläkerrassa lymyilevästä fossiilista tehdystä konstruktiosta on tullut some-hitiksi.

Niinpä oattelin, jotta soattashan tuota kävästä kahtomassa. Tervetuloa tälle kalareissulle mukaan!

(Twitter) X-tähti taustalla, frendi edessä 

Tarina ei kertonut, että missä päin museota stara lymyilee - enkä viitsinyt kysyä lipunmyynnissä. Aattelin, että katsotaan koko näyttely samalla, kyllä se sieltä vastaan tulee.

Mammutit olivat vaikuttavia, samoin eteisaulassa vastaanottanut Afrikannorsu. Esillä on suuria ja pieniä täytettyjä eläimiä, myös seisovia luurankoja.

(Twitter) X-tähti lymyilee lopulta ylimmässä varsinaisessa näyttelykerroksessa, lasin takana, kaikista eniten kaloista nurkassa. Vitriinissä tähdellä on kavereita, ei hän toki yksinäinen ole. Mitä sitten, jos kaverit ovat sellaiset lähes satakuntamiljoonaa vuotta nuorempia.

@epinesis julkaisi ottamansa kuvan (Twitterissä) X:ssä vaaleasta museotyöntekijöiden fossiilien perusteella rakentamasta kalasta. Miksi hän valitsi juuri tämän Sacabambaspis janvieri, fossiilisen kalan? Ehkä koska se oli näistä vanhin, lähes 500 miljoonaa vuotta vanhoja fossiileja. Tämän kalan fossiileja on löydetty Boliviasta. Katso tubevideo.


Toinenkin frendi


Samassa näyttelykaapissa uiskentelee Huippuvuorilta löydettyjä Kilpikaloja, joiden ikä on noin 400 miljoonaa vuotta ja rapiat päälle.

Että sellaiset ystävykset, mitäpä se ikä ystävyydessä meinaa 🥰

Sen verran on kuvaajalle haastetta, että joutuu omalla kehollaan peittämään lasin heijastukset, jotta saa kohtuullisia kuvia otettua lasin lävitse. Alkuperäisessä (nyk.) X-julkaisun kuvassa kuvaajan muhkea varjo onkin näkyvissä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse