Uusia maalauksia

Tuotteliaalla tekijällä on varastolaatikot pullollaan eri tekniikoilla tehtyjä töitä. Työskentelyyn liittyvä flow kannustaa kuitenkin maalaamaan lisää.

Tekniikkana tällä kertaa helpot vesivärit. Vesivärit ovat helppoja useammastakin syystä; ne eivät haise, niitä ohennetaan vedellä (helppo saatavuus ja hinta) värit itsessään vievät vain vähän tilaa, työt kuivuvat nopeasti ja kuivuttuaan maalaukset voi varastoida siisteihin pinoihin käytännössä päällekäin.

"World peace" vesivärityö kehyssovituksessa

Löysin vesivärit, joihin on lisätty metallikimalletta. Kuvassa yläpuolella kokeiltu niitä ja maalauksessa yhdistetty muihin taiteilijavesiväreihin. Vieressä ilman kehystä pieni akryylivalu akvarellipaperille viime kesältä.

Tuotteliaat käsityöläiset ja taiteilijat kohtaavat tämän tilanteen, työskentely kutsuu puoleensa, mutta mihin laittaa entiset työt.

Jotenkin hassua se, miten töitä tehdessään niihin muodostuu henkilökohtainen suhde. Erityisesti huomasin tämän viime vuonna Varkauden "Kukkia metsässä"-näyttelyn näyttelyripustuksen tehtyäni, missä esillä oli symbolis-esittäviä akvarelleja, kukkaputouksia sekä paperinarukudonnaisia. Näyttely oli vanhassa hirsitalossa, missä Suomen parhaaksi italialaiseksi ravintolaksi mainittu Keskuskonttori kissakahviloineen toimii. Ripustettuani työni ystäväni avustuksella sinne ystäväni järjestämään avoimeen kabinetti-näyttelytilaan ja kotiin lähdön ajan koittaessa, katsellessani seinillä esillä olleita töitäni, tuntui kuin olisin lähtenyt kotoani. 

Akryylimaalaus

Asunnossa, missä kaikki seinät on peitetty maalauksin, keraamisin tauluin tai muilla töillä on näkyvillä tekijälle paljon iloa tuottaneita kokemuksia.

Kotona itse pidän esillä vain muutamia omia töitä - syystä tai toisesta tyhjä seinäpinta tuntuu kuuluvan asiaan - kenties se jättää tilaa luovuudelle. Käytännöllisyys myös vaikuttaa; osa töistäni, kuten kukkaputoukset, ovat kolmiulotteisia ja ei niinkään helposti pölystä puhdistettavia. Niille pitäisi rakentaa jonkinlainen yksilöllinen vitriini kullekin, jotta ne olisi järkevää ripustaa esille.  

Osa töiden tekemistä on niiden säilytys ja varastointi. Läpinäkyvät muovilaatikot toimivat hyvinä varastoina esinemuodossa oleville töille - yhdellä silmäyksellä näet laatikon sisällön.  


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin