Uusia niksejä joulusiivoukseen ! - Kalkkijäämät hanoissa, uunin puhdistus ja tiskipöytä

Tässä postauksessa kerron neljä vinkkiä, joilla saat kotisi laitteista puhtaampia.

1. vinkki

Kuinka saat puhdistettua pyykinpesukoneesi?

Pyykinpesukoneesi saat helposti puhdistettua yhdellä tavalla. 

Ota astianpesukonetabletti ja laita se tyhjään pyykinpesukoneeseen. Valitse korkein pesulämpötila, 90 tai 95 ° C ja sen mukainen pesuohjelma. Pese kone tyhjänä pelkällä astianpesukonetabletilla. Pesun loputtua puhdista koneesta irronnut moska, huuhtele myös nukkasihti - tarvittaessa toista käsittely.
Vinkki saatu putkimieheltä.

Toinen pesukoneeseen liittyvä vinkki tulee jollain tavalla urbaaniksi tarinaksi luonnehdittavissa olevasta tarinasta. Vinkin antaja on huoltomies, joka oli käynyt korjaamassa pesukonetta. Huoltomies oli sanonut, että jos käyttää linkoa yli 1000 kierroksen nopeudella, kone menee helpommin rikki. No, tämä oli tapahtunut kaverini kaverille. Ainakin itse aloin noudattaa sitä, laitan linkousnopeudeksi nykyään 1000.

2. vinkki

Kuinka saat keittiön sähköuunin pintoja pudistettua ?

Tarvitset suojahansikkaat. Ota astianpesukonetabletti, jossa on karkea pesuainepuoli. Kuori se kääreestään. Ota pieneen kulhoon hieman vettä tai pyyhi esim. uunin lasin pinta kevyesti kostealla. Hanskat kädessä hankaa suoraan tabletin karkealla puolella, lika irtoaa heti. Pyyhi käsitelty pinta puhtaaksi esim. mikrokuituliinalla, varmista että pesuainejäämiä ei jää pinnoille.

3. vinkki

Kuinka saat ilman pesuaineita kalkkitahrat pois hanoista? Katso efektivideo!




Tarvitset siihen alumiinifoliota. Tavallisesta alumiinifoliosta voi ottaa palan tai sitten voi kierrättää esim. suklaalevyn alumiinisen kääreen. Hanskat ovat hyvä olla, sillä alumiini, vaikka onkin maankuoren yleisin metalli, on ihmiselle myrkyllistä suurenpina annoksina. 

Kokeilin  niksiä suklaalevyn foliolla. Se toimii. Alla havainnekuvat ennen ja jälkeen tilanteista. Niksi toimii teräshanoille sekä muovinen shampoopidike puhdistui hyvin, mutta muovia ei kannata painaa foliolla, jotta se ei naarmuunnu. Huomaa kuitenkin, että valkoiseen posliiniin jää tummia jälkiä alumiinista.

Pikkuisen kostutin alumiinifoliota vedellä ja hankasin - toimii yllättävän hyvin! Toimii myös ilman kostutusta! Sanoisin, että paljon nopeampi ja parempi lopputulos kuin happamalla pesuaineella.

Ennen alumiinifoliokäsittelyä

Alumiinifoliokäsittelyn jälkeen
             

Yllä olevissa kuvissa sama hana kuvattuna ennen ja jälkeen alumiinifoliokäsittelyä. Katso videolta kala- ja ankka-efektien kera 🙂

Hankauksen ei tarvitse olla edes voimakasta, vaikutti siltä, että pelkkä kosketus riitti. Koetin pikkuisen tehdä nettihakuja, mutta jäi epäselväksi, millainen reaktio siinä tapahtuu. Calsium on kuitenkin +2 ioni ja alumiininkin sanottiin varautuvan helposti jopa +III. No, en mene pidemmälle tähän reaktioon, totean vain että niksi toimii. Hanskat käteen, jottei alumiinia joudu iholle ja imeydy elimistöön sitä kautta.

4. vinkki

Kuinka saat ruostetahrat pois tiskipöydästä?

Siihen on yksi melko helppo ratkaisu, mihin käytetään ainetta, mikä löytyy jokaiselta.

Hammastahna poistaa ruostetahrat. Purista tuubista hammastahnaa 1 - 2 cm, riipuen miten ison alan käsittelet ja millaisia tahroja. Tarpeen mukaan tahnaa voi lisätä, mutta pienikin määrä on tehokas.

Levitä tahna, anna vaikuttaa hetki, harjaa vaikki tiskiharjalla, huomaat miten ruostetahrat irtoavat tiskipöydän pinnasta. Harjaa kaikki tahrat irti. Lisäksi keittiössä leijailee raikas tuoksu!

Kun harjaus on valmis, pyyhi keittiöliinalla, huuhtele vedellä ja kuivaa. Tuloksena ruostetahrat ovat hävinneet.

Joskus ruostumattomasta teräksestä valmistetun tiskipöydän pintaan tarttuu ruostetta aterintelineestä tms. Näin se kuitenkin saadaan pois. 

Hammastahnaa tiskipöydällä

Kaksi aiempaa niksiä odottavat kokeilua, mutta päätin kertoa niistä, tiedot tulivat sen verran vakuuttavasti ja ensimmäisen kohdalla monien käytännön koeteltujen esimerkkitarinoin höystettyinä, että pidän niksiä totena. 
Uunin puhdistusniksi sekä kalkinpoisto ovat löytyneet you tubesta, Il Rifugio Perfetto-kanavalta : Kiitokset vinkeistä!













Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin