Kuvaamassa ruukkumarkkinoilla

Millaista on mennä kuvaamaan ?

Aika ahkeraa ja viitseliästä oikeastaan, vaatii paneutumista, läsnäoloa ja niin, sitä tekemistä eli kuvaamista. Heti alkuun laitetaan linkki lopputulokseen, pääset katsomaan, kun klikkaat nuolta keskeltä:



Jos miettii videon muodostumista, niin se alkaa oikeastaan laitteen tai muistikorttien tyhjentämisestä sekä akun/akkujen lataamisesta. Kun sulla on riittävästi muistikapasiteettia ja virtaa, niin sitten voit lähteä kuvaamaan.

Tässä tapauksessa se tarkoitti vanhojen kuvien ja videoiden siirtämistä pilvipalveluihin. Pääasiassa käytin google drivea ja flickriä. Outlookin one drive on myös käytössä. Aurinko oli sen verran paistellut, että aurinkokennovirtapankista taisi saada virtaa.

Pilvipalveluista maksutta googlen driveen sopii 15 Gt, flickriin voi ladata ilmaiseksi 1000 kuvaa tai videota. Ilmaisten tilojen täytyttyä voi ostaa pro-jäsenyyden. Google drive alkaa varoitella 11 Gt:n kohdalla, että sen ilmaistila on tulossa täyteen. 

Kuvaamassa keramiikkauunin avausta ja ruukkumarkkinoita

Olin sopinut kuvauksesta etukäteen. Oli tarkoitus kuvata, kun keramiikkauuni avataan ja sen yhteydessä pidettäviä ruukkumarkkinoita. Menin paikalle hyvissä ajoin, jotta voin ottaa joitakin yleiskuvia ennen tapahtuman alkua. Tapahtuma sijaitsi Sylvi-keramiikkauunilla Luupääntiellä Pielavedellä.  

Ihmisten tultua piti koettaa huolehtia, että saa kuvattua riittävästi videoita niin, etteivät lapset tai he, jotka eivät halua näkyä videoilla, tule kuviin. You tube kertoo suojelevansa lapsia ja heillä on suosituksia koskien lasten näkymistä videoilla.

Uunin avaus oli osa Konstrundan 2021 tapahtumaa. Edellisenä päivänä paikalla oli tehty savesta hahmo, jota vielä viimeisteltiin samalla, kun puupolttoista keramiikkauunia avattiin. Edellisenä päivänä oli nokipannukahvinuotiolla poltettu kaoliinivillaan käärittynä Kiuruvedellä tehty hahmo, hahmot edustivat molempia sukupuolia. Uunista purettavia keramiikkaesineitä oli paljon ja esillä oli myös aiemmin poltettua keramiikkaa. Kuvattavaa oli paljon, osa uunista tulleista tavaroista myytiin heti, niin ettei kamera ehtinyt niitä tallentaakaan.

Kuvauspäivä oli täynnä kuvaamista. Mukava oli kauniina päivänä olla ulkona ja kivassa tapahtumassa mukana.

Onnekseni tapahtuman järjestäjät olivat niin ajattelevaisia ja ystävällisiä, että siellä oli tarjolla sekä kahvia, omenamehua että ruokaa. Kuvattuani tapahtumassa muutamien tuntien ajan, vatsa alkoikin jo vaatia osuuttaan. Kiitokset !

Alla video, missä näytetään kuvauspäivänä nokipannukahvien keitto. Klikkaa nuolta:


 

Kuvauspäivän jälkeen on vuorossa editointi. Jos etenee tapahtumissa aikajärjestyksessä, tapahtumien loogisuus on helpompi toteuttaa. Jotta videon katsottavuutta voisi hieman parantaa, koetan lisätä väliin keventäviä elementtejä. Yksi ohjenuora myös on laittaa saman värisiä asioita peräkkäin. Koetan lähikuvia rytmittää laajemmilla kuvakulmilla.

Tavallisesti videoon on kiva lisätä jokin musiikki. You tuben audiokirjastossa on ilmaista musiikkia tarjolla, jopa yli 500 teosta. Musiikki löytyy melko helposti. Kiitos vain musiikin tekijöille, jotka ovat ladanneet ilmaista musiikkia käytettäväksi.

Kun videon on saanut julkaisukuntoon, se laitetaan ensin you tubeen, missä annetaan nimi, lisätään kuvauksen teksti, valitaan päätösruudut, lisätään kortit, tekstitykset, pikkukuvat, jne, jos halutaan. Ja valitaan, että haluaako pitää videon yksityisenä, piilotettuna vai julkisena.

Tervetuloa kanavalle. Nollasta pariin kymmeneen videoon matkaa on nähtävissä. Jotain kai on tullut matkalla opittuakin. Linkki kanavalle:







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin