Pistäydyin Susannan pajalla Pielavedellä

Luovan työn tulokset aina nostattavat tunnelmaa. Niinpä olin se onnekas, joka sai nauttia virkistävästä tuokiosta Pielavedellä Susanna Hotarin keramiikkapajalla ja myymälässä hänen design-töidensä keskellä. Susannan pajan sivut

Tottakai näpäsin muutamia kuvia ja ilokseni voin tässä jakaa niitä kanssanne.  Susannalla on sähköllä toimivan uunin lisäksi käytössään puupolttoinen keramiikkauuni. Häneltä löytyykin tuotevalikoimistaan molemmilla tavoilla poltettua keramiikka. Pajan myymälässä on saatavilla myös raku-töitä. Myymälän valikoimiin kuuluu kulhoja, kuppeja ja muita juoma-astioita, lautasia, kannellisia purkkeja, maljakoita, valaisimia, taideteoksia, kangaskasseja ym. yksilöllisiä ja laadukkaita lahjatavaroita. Keramiikkapajalta saa myös yksilölliset nupit kaappeihin tai tilauksesta laatat kylpyhuoneeseen.



Ensimmäisessä kuvassa Susannan paperiposliinista dreijaamia kulhoja hänen kevättalven näyttelyssäänkin esillä olleen hillityn sävyisen lautasen päällä. Kuvan yläosassa kulho, missä säännölliseen pyöreään muotoon on haettu ilmettä notkistamalla reunaa sisään päin. Paperiposliini on posliinisavea, johon on yhdistetty orgaanista kuitua materiaalin työstöominaisuuksien parantamiseksi. Kuitu palaa pois poltoissa, jäljelle jää valkoinen posliini.



Toisessa kuvassa on Susannan tekemä suuri salaattikulho, paperiposliinia, lasitettu sisältä. Huomaa kulhon ulkoreunan tarkoituksellinen, hiljainen mutta vaikuttava kuvio.



Tässä kuvassa kuvan käsittelijä on pikkuisen leikitellyt Vapun hengessä. Etualalla Susannan suuret paperiposliinista käsin rakentamalla tehdyt läpikuultavat valaisimet - Suomi-designia parhaimmillaan - kuvattuna päivänvalossa. Näkymä myymälään. Kuva valaisimista AVA-gallerian näyttelyssä III/21 valot päällä.

Susannan monipuolinen kokemus yhdessä kansainvälisten yhteyksien, hyvien verkostojen, jatkuvan ammatillisen kehittymisen, erilaisten keramiikan materiaalien ja työstämistapojen taitamisen kanssa takaavat korkean ja viimeistellyn laadun hänen käsin tehdyissä, sarjanomaisissa mutta yksilöllisissä astioissa, uniikeissa käyttöesineissä tai taideteoksissa. Susanna pitää säännöllisesti näyttelyitä sekä toimii myös opettajana.

Ruukkumaa-pajan myymälä sijaitsee Pielaveden Pajuskylässä Luupääntiellä. Pajamyymälässä saatavana myös "Helmijaana", Jaana Pietikäiseltä, esim. yksilöllisiä koruja, raku-keramiikkaa ja lasitöitä. 

Susannalta voi tarkistaa pajamyymälän aukioloa tai sopia käynneistä numerosta 0400 250 225. Sijainti Luupääntiellä Pielaveden Pajuskylässä, alle 10 km kirkonkylältä.

Susannan ja Jaanan töitä työpajan yhteydessä sijaitsevan myymälän lisäksi saatavilla kesäaikana myös Taika Putiikista Pielaveden torin laidalta. Taika Putiikki avoinna 29.5. - 31.7.2021.

Linkki Susannan instagramiin

Linkki Jaanan verkkokauppaan

https://m.facebook.com/Sylvilieskauuni/posts








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse