Löydä sisäinen taiteilijasi - kaikki me olemme pikku taiteilijoita

Jokapäiväisessä elämässä laitamme ruokaa, pidämme huolta kodistamme, toisistamme, tavaroistamme, teemme työmme, käymme koulua, opiskelemme ja hoidamme kuntoamme. Jokapäiväisissä toimissamme teemme miljoonia valintoja, mitenkään erikoisesti niitä laskematta tai kiinnittämättä niihin sen kummempaa huomiota.

Jokainen valinta on mahdollisuus luovuuteen.

Päivittäiset luovat valintamme ovat hieman erilaisia kuin valintamme koskaan ennen - tai koskaan sen jälkeen. Juuri sellaisia sinä ainutlaatuisena hetkenä.

Teemme päivittäin luovia asioita - ja pidämme niitä itsestäänselvinä. Toisinaan yhdistämme voimamme ja luomme yhdessä jotain innoittavaa ja kaunista. Ja sitten jaamme sitä toisillemme, iloksi ja inspiraatioksi.


Yksityiskohta Karkkilan yteisöllisesti rakennetusta jäälinnasta




Jäätiilet on tehty käyttämällä muotteina kodin pakkauksia, kuten maito- ja mehutölkkejä. Muottien sisään on laitettu mm. kukkia, havuja, mehuja tai muita biohajoavia väriaineita sekä vettä. Jäälinnojen on tarkoitus olla ekologisesti myönteisiä. Jäälinnat on rakennettu yhteisöllisesti, kukin perhe on jäädyttänyt muutaman tiilen.

Lauttasaaren jäälinna veti puoleensa kuvaajia

Luova ihminen - matka taiteilijuuteen

Melkeinpä ketä tahansa luovaa ihmistä voidaan kutsua taiteilijaksi. Jokapäiväisessä elämässä taiteilija-tittelin voi saada niin perheenäidit ja isät - kuka tahansa meistä. Kenties se vaatii hieman paneutumista tai leikittelyä tekemällään asialla, hieman jotain sellaista, mikä erottaa sen tavallisesta.

Teitpä sitten - kakun pöytään sunnuntain kahvihetkeä varten, korjasit mopoa tai järjestelit tyynyt sohvalla, teit kukista asetelman, valmistit aterian ja asettelit valmiin ruoka-annoksen lautaselle, laitoit kauniin kattauksen, pidit puheen perhejuhlissa, teit halkopinon, asettelit ja sytytit jätkänkynttilät, rakensit grillipaikan tai taittelit hyvät vastat ja kiersit koivun vitsasta kauniit renkaat vastojen rannekkeiksi - tekemisen laatu jokapäiväisissä asioissa voi tuoda sinulle tittelin, taiteilija, lähipiirin keskuudessa.

Läheisten ihmisten tunnistama taiteilijuus voi olla kimmokkeena sille, että taiteilijuutta alkaa ruokkia enenevässä määrin. Usein taiteilijuus on sisäsyntyistä. Kuitenkin filosofian puolella tunnistetaan aikomuksen, intention, vaikutus. Se mille annat huomiota, lisääntyy. Voiko meistä kaikista tulla huipputaiteilijoita - kenties - mutta ainakin voimme omasta halustamme tutkiskella asiaa omalla kohdallamme, aloittamalla. Taiteilijuuttakin voi jumpata - miten kovaan kuntoon tulee, riippuu siitä millaisen tien on valmis kulkemaan.

 


Kuva taidenäyttelystä Keskuskonttorilla Varkaudessa.


Tässä pikku testi, jolla saattaa olla jotain sanottavaa sinun tilanteestasi ja sen kehityssuunnista taiteilijuuden saralla testin tekijöiden näkökulmasta.

Millainen-taiteilija-sinusta-tulisi-tee-testi

Omassa elämässään jokapäiväisissä tilanteissa perheen kanssa, työssä tai ystävien seurassa ihminen saattaa olla varsinainen ideamoottori, joka saa tilanteet onnistumaan ja toiset ihmiset hyvälle tuulelle. Se on elämäntaitoa, joka koskettaa myönteisesti toisia ihmisiä. 

Taiteesta sanotaan, että se koskettaa - kuulija/katsoja/kokija sisäisesti kokee jonkinlaisia tuntemuksia taiteen äärellä. 

Miten laaja-alainen kukin meistä milloinkin on ? Siinä on se mahdollisuus, että yhden asian treenaaminen elämässä ruokkii myös muiden elämän osa-alueiden kasvua ja kehitystä. Joskus ja jotkut meistä suuntautuvat siihen, mitä sanotaan taiteeksi. Taide on kaikille mahdollista - eikun kokeilemaan !



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse