Viiden marmeladin joulutorttu

 Miltä kuulostaisi, jos jokaisella haukkaisulla joulutorttua, suuhun tulisi taikinan lisäksi myös täytettä? Tässä vinkki, kuinka se käy:



ja kuinka se tehdään

Marmeladitorttu juhlii täytteiden voimalla. Perinteinen - marmeladi keskelle joulutorttu - juhlistaa sekä taikinaa että täytettä. 

Paistonkestävä marmeladi ei valu pois tortusta paiston aikana. Makuja on saatavilla toistakymmentä. 

Yksi kiva vaihtoehto on käyttää viittä eri makuista marmeladia. 

Voi harkita eri teemoja, kuten eteläiset maut, appelsiinin ja aprikoosin johdolla.

Marjainen torttu täytetään esim. mansikka- ja vadelmamarmeladilla.

Perinnetorttuun kuuluu luumu. Joulun makuja voi hakea luumusta, omenakanelista ja vihreästä kuulasta ja sävyttää niitä muilla mauilla.

Samallakin marmeladilla voi tortun viisi marmeladikohtaa täyttää ja tehdä eri marmeladeilla täytettyjä joulutorttuja. 

Paistonkestävää marmeladia tehtäessä siihen lisätään yleisesti kasveissa olevaa pektiiniä sekä tärkkelystä, kuten perunajauhoa.

Mistä makukimaran mahdollistavat taikinat on tehty?

Valmistaikinoiden rasvoissa on eroja. Voita ja kasvimargariineja käytetään. Margariinit on valmistettu palmu-, rypsi- ja/tai rapsiöljyistä. Yhdessä tuotteessa on käytetty kookosöljyä ja kokonaan kovetettua rypsiöljyä. Viljana on yleisesti käytetty vehnää. Yhdessä gluteenittomassa taikinassa on käytetty kovetettuja auringonkukkaöljyä rapsi- ja kookosöljyn kanssa vaihtelevissa määrin.
Taikinan voi tehdä myös itse. 

Joulutorttu on osa suomalaista jouluruokaperinnettä. Tiedostava kuluttaja huomaa käytettyjen rasvojen laadun. Saa nähdä saadaanko joskus omega3-pohjaisia torttutaikinoita.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Akryylimaalaus - valutustekniikat - yliveto, käännetty kuppi ja kiss pour

Vappuaskartelu - Vappuhuiskat ja kukat - Tee se itse