Vaaleanpunaisella retkellä kirsikkapuiden alla

Kaunis kevätpäivä ja kirsikkapuut kukkivat. Aurinko paistaa ja on ensimmäisiä lämpimiä päiviä. 

Ihan parasta on lähteä retkelle kirsikkapuiden alle. 

Ihana vaaleanpunainen kukkapilvi

Picnic kukkivien puiden alla keväällä on voimauttavaa ja ihanaa.

Koriin laitetaan omat herkut - tai tilataan ruoat ruokalähetiltä suoraan puistoon - tai pidetään nyyttärit. Värikäs viltti levitetään ruohikolle. Pillimehut lapsille ja muut juomat asetellaan esille. Istutaan alas.

Syödään, napostellaan, touhutaan, nautitaan - vietetään päivää ulkona. Lapsetkin saavat paljon aurinkoa. Puut houkuttelevat kaveriporukoita ja perheitä tulemaan ja nauttimaan upeasta loistostaan ja alkavan kesän lupauksista. 

Omassa seurueessa on hyvä viihtyä - samalla voi katsella muita ihmisiä ja jutustella ohikulkijoiden kanssa. Ehkä lapset saavat uusia tuttuja. Sillä siellä, missä kirsikat kukkivat, siellä ihmiset juhlivat kevättä ja alkavaa kesää ulkona. Valokuvia tietenkin otetaan ja sometetaan.

Yhteisistä kirsikkapuistoista tulee kokoontumis- ja picnic-paikkoja, missä järjestetään Kirsikankukkajuhla eli Hanami- juhla japanilaisen esimerkin mukaan. Hanami tarkoittaa sananmukaisesti 'kukkien katselemista'. Meillä tapahtumassa esitellään japanilaista kulttuuria, kuten kukka-asetelmia, origameja ja ihmiset voivat halutessaan pukeutua kimonoihin ja osallistua pukukilpailuihin.

Iloista, kevyttä, hauskaa ja helppoa! Osallistumisesta jää iloisia muistoja ja hyvä mieli. Miten kiva on olla osa yhteistä hyväntuulista ihmisten yhteisöä. Kotiin palaa uudistuneena sekä uusia ideoita pursuten! Sellaista on olla picnicillä kirsikkapuiden kukinnan aikaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea nikkaroimassa

Syvällä skutsissa

Kakkua juhlahetkiin